Hozzávalók:
kb 1-1,2 liter lesz belőle
- 5 tojássárgája
- 25 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd
- 5 dl tej
- 2,5 dl tejszín
- 2,5 dl alkohol (ez lehet: tiszta szesz, (fehér)rum, vagy vodka)
Elkészítése:
- A tejet és a tejszínt összeöntjük, felforraljuk a vaníliás cukorral – vagy a félbevágott vaníliarúddal – és 10 dkg porcukorral. Kihűtjük.
- A tojások sárgáját kikeverjük a maradék porcukorral, néhány kanállal teszünk hozzá a kihűlt tejből és addig habosítjuk, míg a cukor elolvad.
- Ekkor hozzáöntjük a kihűlt tejszínes tejet, az egészet egyneművé keverjük, majd az alkoholt is hozzáöntjük.
- Steril üvegekbe töltjük.
- Hűtőbe rakjuk legalább 1 napra, de egy hét múlva lesz igazán finom. Ilyenkor 1-2 naponta megrázogatjuk az üveget.