Tojáslikőr házilag  

Hozzávalók:
kb 1-1,2 liter lesz belőle
 
  • 5 tojássárgája
  • 25 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd
  • 5 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 2,5 dl alkohol (ez lehet:  tiszta szesz, (fehér)rum, vagy vodka)

Elkészítése:

  1. A tejet és a tejszínt összeöntjük, felforraljuk a vaníliás cukorral  – vagy a félbevágott vaníliarúddal –  és 10 dkg porcukorral. Kihűtjük.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a maradék porcukorral, néhány kanállal teszünk hozzá a kihűlt tejből és addig habosítjuk, míg a cukor elolvad.
  3. Ekkor hozzáöntjük a kihűlt tejszínes tejet, az egészet egyneművé keverjük, majd az alkoholt is hozzáöntjük. 
  4. Steril üvegekbe töltjük.
  5. Hűtőbe rakjuk legalább 1 napra, de egy hét múlva lesz igazán finom. Ilyenkor 1-2 naponta megrázogatjuk az üveget.
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.